Visie

Het huisje van Ineke

Iens Huisje is een opvang waar liefdevol met elkaar wordt omgegaan, waar ieder kind uniek is, waar er tijd is voor persoonlijke aandacht. Er wordt positief naar het leven gekeken, aandacht voor de mooie dingen. Waar genoten wordt van kleine en grote dingen. Samen lachen, samen spelletjes doen, de klank van een muziekinstrument bewonderen, hand in hand een kringetje maken om samen te zingen, gezellige eetmomenten hebben aan een gedekte tafel, met liefde voor de planten en de kippetjes zorgen in onze achtertuin. En als wij op avontuur buiten het huisje willen, leggen wij onze picknickmand klaar in de bakfiets, onderweg bewonderen wij de voertuigen. Lekker de natuur in, blote voeten in het zand, onze haren uitwaaien in de wind, kleine dieren spotten, de zonneschijn op onze huid voelen of de regendruppels. Van de seizoenen genieten want ieder seizoen is uniek. Met z’n allen op avontuur want iedereen is een levensgenieter.

Over Iens Huisje

Wij vinden het belangrijk dat ieder kind zich vertrouwd en veilig voelt in ons huisje. Zo kan ieder kind zichzelf zijn en vervolgens nieuwe dingen durven leren. Wij willen ieder kind een dosis zelfvertrouwen meegeven voordat het naar school gaat zodat het sterk in zijn schoenen staat om een nieuwe levensfase binnen te gaan.

De ruimtes zijn zo huiselijk mogelijk ingericht. De speelruimte is een woonkamer die de creativiteit en de fantasie van de kinderen stimuleert. Er is binnen een grote eettafel die met aandacht gedekt wordt voor de lunch. In de tuin staat een picknicktafel waar wij even rustig, met een beker thee of water en een gezonde snack of koekje, kunnen genieten van de buitenlucht en de zonneschijn.
Bent u benieuwd hoe het er van binnen uitziet en wilt u de sfeer komen proeven? Vraag een rondleiding aan via 06-39866303 of info@ienshuisje.nl

De Visie van Iens Huisje

Kleinschalig

Iens Huisje bestaat uit 1 groep met maximaal 10 kinderen per dag. Het aantal kinderen is minder dan is toegestaan. Hier hebben wij bewust voor gekozen zodat wij aan ieder kind meer persoonlijke aandacht kunnen geven. De inrichting is heel huiselijk. Alles van natuurlijke materialen met lichte tinten die terug te vinden zijn in de natuur.

Groen

Onze achtertuin is een natuurtuin. Vruchtenbomen, moestuin, drie kippen, zandbak en houten speelhuisje. Wij eten biologisch. We maken veel uitstapjes in de natuur.

Betrouwbaar

Leidsters op de groep zijn gediplomeerd en werken volgens de pedagogische visie van Iens Huisje. Wij doen ons werk vanuit ons hart en bieden liefdevolle zorg. Een vast team wat zorgt voor vertrouwen. Niet alleen naar de kinderen toe, maar ook naar de ouders/verzorgers wordt open en eerlijk gecommuniceerd.

Liefde hebben voor jezelf
Liefde hebben voor jezelf is wanneer je een positief zelfbeeld hebt. Zelfvertrouwen speelt hierbij een belangrijke rol. Een kind dat zelfvertrouwen heeft vindt zichzelf de moeite waard, weet wat zijn of haar capaciteiten zijn. Wij willen ieder kind een voldoende dosis zelfvertrouwen meegeven zodat het kind sterk in zijn of haar schoenen staat om de uitdagingen van het leven aan te gaan. Wij willen dit bereiken door kinderen zelf te laten ontdekken, een goed voorbeeld te zijn en goed gedrag te belonen met complimenten.
Liefde hebben voor de medemens
Wij leven niet alleen en hebben altijd iemand nodig, ongeacht wat onze leeftijd is. Daarom is het belangrijk om, vanaf de eerste levensjaren, de sociaal-emotionele ontwikkeling te bevorderen. Samen spelen, samen delen, op je beurt wachten, empathie hebben, vergeven. De sociaal-emotionele ontwikkeling willen wij zo optimaal mogelijk leren aan ieder kind omdat het aan hun cognitieve ontwikkeling voorafgaat. Zodra een kind lekker in zijn of haar vel zit en zich veilig voelt, individueel en in een groep, is er ruimte om nieuwe dingen te leren.
Liefde hebben voor de natuur
Wij leren erg veel van de natuur. Het is goed voor onze motoriek, ons ruimtelijke inzicht en onze gezondheid. Natuur maakt ons gelukkig en geeft veel rust en voldoening. Wij willen dan ook dat de kinderen van de natuur kunnen genieten en de natuur respecteren. Iedere dag naar buiten gaan in onze natuurtuin of uitstapjes maken in de omgeving. Genieten van de bloesems of vallende bladeren en kastanjes, met onze kaplaarsjes in de regenplas stampen, luisteren naar het geluid van de vogels, de geur van de bloemen ruiken. Zorgen dat al onze zintuigen geprikkeld worden. Bewust zijn van wat de natuur te bieden heeft. Kinderen kunnen in onze natuurtuin helpen met het verzorgen van planten en bloemen en ook onze kippetjes.